اکوسیستم های کشاورزی مزرعه برنج برای بیش از نیمی از جمعیت جهان برنج طارم عطری تولید می کنند و خدمات مهمی را برای حمایت از معیشت کشاورزان ارائه می دهند.
با این حال، اکوسیستم های کشاورزی مزارع برنج سنتی با مشکلات مختلفی از جمله آفات یا بازارهایی که دسترسی به آنها سخت است، مواجه هستند.
این تحقیق درک کشاورزان بومی از مشکلات، علل و پیامدهای آن و راهحلهای بکار رفته برای رسیدگی به آنها در اکوسیستم کشاورزی مزرعه برنج را بررسی کرد.
علاوه بر این، این مطالعه بررسی کرد که چگونه کشاورزان بومی این مشکلات را با عناصر چشمانداز اطراف و ریزمنطقهها در مزارع مرتبط میکنند.
مواد و روش ها داده ها در دو روستا در برم بالا، ساراواک با استفاده از یک رویکرد کیفی که شامل طراحی طرح و مصاحبه چهره به چهره بود، جمع آوری شد.
چهل و سه کشاورز بومی از گروههای قومی کنیا، پنان و سابان در مزارع برنج خود مورد مصاحبه قرار گرفتند. نقشه های طرح برای شناسایی عناصر چشم انداز درک شده استفاده شد، در حالی که مصاحبه های شفاهی برای شناسایی ریزون های درک شده استفاده شد.
علاوه بر این، مصاحبهها مشکلات درک شده در اکوسیستم کشاورزی مزرعه برنج و روابط آنها با عناصر منظر و ریززونها را برانگیخت نتایج یافته ها در مجموع 9 مشکل زیست محیطی را شناسایی کردند.
به عنوان مثال. مزاحمت حیوانات، شش مشکل اجتماعی، به عنوان مثال دسترسی به نهاده های مزرعه دشوار است، و هشت مشکل سیستم فناوری کشاورزی، به عنوان مثال کیفیت پایین خاک، که برخی از آنها ریشه در علل پیچیده دارند و بر بهره وری کشاورزی تأثیر می گذارند.
در حالی که برخی از مشکلات در سطح میدان درک میشدند، ریززونها اغلب بهعنوان شاخصهای فرعی مشکلات استفاده میشدند.
عناصر چشم انداز اطراف هم به عنوان منبع مشکلات و هم به عنوان وسیله ای برای اجتناب از آنها تلقی می شدند. برای حل مشکلات، کشاورزان راهبردهای پیشگیرانه و واکنشی مبتنی بر دانش سنتی و دانش علمی را اعمال کردند که در نتیجه سیستمهای دانش ترکیبی شدند.